marți, 5 februarie 2013

Sanatate, fructe si legume proaspete, celule vii







Photo: Consumati zilnic fructe si legume proaspete!
Si nu uitati ,"Sanatatea Incepe din farfurie!!"

Culoarea fructelor si legumelor ne arata ce elemente nutritive contin acestea. Cu cat culoarea acestora este mai puternica, mai vie, cu atat fructele si legumele sunt mai proaspete si mai sanatoase. Este important sa consumam cat mai multe fructe si legume intr-o zi. La fel de important este sa le alegem in functie de culoare. 
Culoarea rosie. Culoarea rosie sugereaza ca fructele si legumele de acesta culoare sunt bogate in licopene. Acest antioxidant, ajuta la o memorie mai buna si ne poate proteja impotriva unor boli de inima. Legumele si fructele de acesta culoare nu trebuie sa lipseasca din alimentatie noastra, deoarece ele ne apara impotriva unor forme de cancer si sunt considerate intaritoare ale vaselor. De asemenea, pot avea si un rol diuretic.

Alimente de culoare rosie: rosii, ardei rosu, mere rosii, zmeura, capsune, pepene rosu, ridichi, cirese, rodii sau sfecla.

Culoarea galben-portocaliu.
Fructele de culoare galben-portocaliu contin multe substante antioxidante, dar si vitamina C si E. Betacarotenul ajuta la o vedere mai buna, dar si la sanatatea inimii. Fructele si legumele de aceasta culoare sunt foarte sanatoase, ele ajutand la intarirea imunitatii, la incetinirea procesului de imbatranire a pielii, dar si la reducerea riscului de cancer.

Alimente de culoare galben-portocaliu: dovleac, mango, pere, pepene galben, smochine, portocale, morcovi, ananas, piersici, ardei galbeni, mandarine.

Culoarea verde. Culoarea verde ne arata prezenta vitaminei C,a fierului, magneziului, dar a acidului folic. Legumele si fructele de culoare verde contin luteina, care ajuta la sanatatea vederii, contribuind si la intarirea sistemului osos. Are un efect anticancerigen si ajuta la regenerarea sangelui. Asigura si pielii un aspect frumos, fiind un bun tonifiant.

Alimente de culoare verde: varza, salata, mere verzi, kiwi, broccoli, andive, fasole verde, ceapa verde, spanac, sparanghel, mazare.

Culoarea alba. Culoarea alba ne sugereaza prezenta albuminei, calciului, grasimilor, iodului si zincului. Fructele si legumele de aceasta culoare favorizeaza schimburile la nivelul celular, formarea globulelor rosii, dar au si un efect antiimflamator, antialaergic si anticancerigen.

Alimente de culoare alba: usturoi, ceapa, ciuperci, conopida, radacina de patrunjel.

Culoarea albastru-violet. Legumele si fructele de aceasta culoare contin antocianina. Aceasta substanta are rolul de a reduce nivelul de colesterol din sange si de a ajuta la pastrarea elasticitatii vaselor de sange. Culoarea albastru-violet are si un efect anti-imbatranire. Consumand fructe si legume de aceasta culoare, va asigurati practic o imbatranire mai lenta, mai sanatoasa.

Alimente de culoare albastru-violet: afine, struguri, prune, mure, coacaze, vinete, stafide.

Consumati zilnic fructe si legume proaspete!
Si nu uitati ,"Sanatatea Incepe din farfurie!!" 
Consumati zilnic fructe si legume proaspete!
Si nu uitati ,"Sanatatea Incepe din farfurie!!"

Culoarea fructelor si legumelor ne arata ce elemente nutritive contin acestea. Cu cat culoarea acestora este mai puternica, mai vie, cu atat fructele si legumele sunt mai proaspete si mai sanatoase. Este important sa consumam cat mai multe fructe si legume intr-o zi. La fel de important este sa le alegem in functie de culoare.
Culoarea rosie. Culoarea rosie sugereaza ca fructele si legumele de acesta culoare sunt bogate in licopene. Acest antioxidant, ajuta la o memorie mai buna si ne poate proteja impotriva unor boli de inima. Legumele si fructele de acesta culoare nu trebuie sa lipseasca din alimentatie noastra, deoarece ele ne apara impotriva unor forme de cancer si sunt considerate intaritoare ale vaselor. De asemenea, pot avea si un rol diuretic.

Alimente de culoare rosie: rosii, ardei rosu, mere rosii, zmeura, capsune, pepene rosu, ridichi, cirese, rodii sau sfecla.

Culoarea galben-portocaliu.
Fructele de culoare galben-portocaliu contin multe substante antioxidante, dar si vitamina C si E. Betacarotenul ajuta la o vedere mai buna, dar si la sanatatea inimii. Fructele si legumele de aceasta culoare sunt foarte sanatoase, ele ajutand la intarirea imunitatii, la incetinirea procesului de imbatranire a pielii, dar si la reducerea riscului de cancer.

Alimente de culoare galben-portocaliu: dovleac, mango, pere, pepene galben, smochine, portocale, morcovi, ananas, piersici, ardei galbeni, mandarine.

Culoarea verde. Culoarea verde ne arata prezenta vitaminei C,a fierului, magneziului, dar a acidului folic. Legumele si fructele de culoare verde contin luteina, care ajuta la sanatatea vederii, contribuind si la intarirea sistemului osos. Are un efect anticancerigen si ajuta la regenerarea sangelui. Asigura si pielii un aspect frumos, fiind un bun tonifiant.

Alimente de culoare verde: varza, salata, mere verzi, kiwi, broccoli, andive, fasole verde, ceapa verde, spanac, sparanghel, mazare.

Culoarea alba. Culoarea alba ne sugereaza prezenta albuminei, calciului, grasimilor, iodului si zincului. Fructele si legumele de aceasta culoare favorizeaza schimburile la nivelul celular, formarea globulelor rosii, dar au si un efect antiimflamator, antialaergic si anticancerigen.

Alimente de culoare alba: usturoi, ceapa, ciuperci, conopida, radacina de patrunjel.

Culoarea albastru-violet. Legumele si fructele de aceasta culoare contin antocianina. Aceasta substanta are rolul de a reduce nivelul de colesterol din sange si de a ajuta la pastrarea elasticitatii vaselor de sange. Culoarea albastru-violet are si un efect anti-imbatranire. Consumand fructe si legume de aceasta culoare, va asigurati practic o imbatranire mai lenta, mai sanatoasa.

Alimente de culoare albastru-violet: afine, struguri, prune, mure, coacaze, vinete, stafide.

Consumati zilnic fructe si legume proaspete!
Si nu uitati ,"Sanatatea Incepe din farfurie!!"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu