Sfaturi pentru fraieri este un blog in care mi-am insusit ideile si invataturile in vreo 3 ani de cercetari si cautare. Manole Cristina Alexandra, Bucuresti, Romania
duminică, 17 februarie 2013
Ceaiul verde si negru...
In tarile asiatice, ceaiul verde este consumat precum cafeaua la noi in
Romania si aceasta pentru ca este bogat in polifenoli, o clasa de
substante fito-chimice cu o putere antioxidanta de 100 de ori mai mare
decit a vitaminei C.
Experientele din laborator efectuate pina in prezent arata ca mai multi
polifenoli din ceaiul verde, numiti catecine, pot inhiba cresterea unor
noi vase de singe, ceea ce conduce la prevenirea cancerului prin
privarea tumorilor incipiente de hrana.
Studiile din China leaga consumul zilnic de ceai verde de un risc scazut
de cancer la stomac, esofag si ficat, iar studiile din Japonia arata ca
zece cesti de ceai verde pe zi consumate reduc riscul bolilor de inima.
Daca pare greu de inghitit atita ceai, folositi-l drept apa de gura:
plimbind ceaiul prin gura indepartati bacteriile care cauzeaza aparitia
cariilor dentare. In plus, dupa ce a fost aplicat pe pielea cobailor din
laborator, s-a ajuns la concluzia ca reduce si aparitia cancerului de
piele. Ceaiul negru din aceleasi frunze ca si ceaiul vede, dar procesat
in mod diferit, poate fi la fel de eficient si bun.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu