duminică, 17 februarie 2013

Ceaiul verde si negru...

   In tarile asiatice, ceaiul verde este consumat precum cafeaua la noi in Romania si aceasta pentru ca este bogat in polifenoli, o clasa de substante fito-chimice cu o putere antioxidanta de 100 de ori mai mare decit a vitaminei C. Experientele din laborator efectuate pina in prezent arata ca mai multi polifenoli din ceaiul verde, numiti catecine, pot inhiba cresterea unor noi vase de singe, ceea ce conduce la prevenirea cancerului prin privarea tumorilor incipiente de hrana. Studiile din China leaga consumul zilnic de ceai verde de un risc scazut de cancer la stomac, esofag si ficat, iar studiile din Japonia arata ca zece cesti de ceai verde pe zi consumate reduc riscul bolilor de inima. Daca pare greu de inghitit atita ceai, folositi-l drept apa de gura: plimbind ceaiul prin gura indepartati bacteriile care cauzeaza aparitia cariilor dentare. In plus, dupa ce a fost aplicat pe pielea cobailor din laborator, s-a ajuns la concluzia ca reduce si aparitia cancerului de piele. Ceaiul negru din aceleasi frunze ca si ceaiul vede, dar procesat in mod diferit, poate fi la fel de eficient si bun.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu