marți, 5 februarie 2013

Legile sacre ale spiritualitatii dacice si zeul dacilor a fost Zamolxe... noi suntem urmasii dacilor, legile lui Zamolxe....stiati de ele...?

Open Yahoo! Axis application

R

Secretele spiritualitatii dacice: Legile sacre ale lui Zamolxe



 Legi autentice, incarcate de sacralitate, un cod de viata si autodescoperire, venind chiar din inima genialitatii religioase a stramosilor nostri, dacii.


Sufletul nu piere. Avem de partea noastra eternitatea. Si suntem mai mult decat o mana de trupuri legate din pamana si apa. Iar dincolo de existenta noastra efemera, ne asteapta altceva… Inca din vremuri de demult, locuitorii straromani ai spatiului mioritic au fost preocupati de ceea ce ni se intampla odata ce trecem din aceasta viata. Nu degeaba se spune ca dacii “erau aproape crestini inainte de crestinism”. Stramosii nostri geto-daci aveau anumite principii spirituale si de viata similare celor din crestinism. Inca din vremuri de demult, locuitorii meleagurilor mioritice au crezut in nemurirea sufletului, au crezut in divinitatea incarcata de lumina, in eterna reintoarcere, intr-o entitate mai buna decat noi, mai presus de noi, mai altfel. (Foto fr si main: lucabiagini)
Zeu suprem… manifestare spirituala geto-dacica purtata la aripi de inaltime.. reformare sau cod de viata si de cugetare… esenta pura a spiritualitatii stramosilor nostri sau intruchiparea genialitatii religioase a strabunilor nostri… numiti-l/o oricum… spuneti-i in fel si chio… nimeni nu stie exact cand si cum s-a nascut Zamolxis, figura principala a panteonului geto-dacic. Zamolxis (Zalmoxis) reprezinta poate insasi chintesenta gandirii stramosilor nostri mitici, insasi esenta spatiului stravechi romanesc… Iar peste numele lui Zamolxis se suprapune un alt nume de rasunet si de impact, Gebeleizis, zeu al fulgerului si al tunetului.
Cele 45 de legi ale lui Zamolxe au fost prezentate in cartea Legile lui Zamolxe, Autor Remer Ra, carte aparuta la editura Deceneu, si au devenit extrem de populare in lumea internetului, dar nu numai. Va invitam sa urmariti acest video exceptional si sa cititi fragmente dintr-un text sacru, uimitor prin profunzime, simplitate, demnitate si simt de identitate, splendoare. In carte sunt prezentate 45 de legi. Am facut o selectie a lor, prezentandu-va 15 dintre ele. Puteti citi integral cele 45 de legi ale lui Zamolxe aici: remerra.blogspot.com/p/pag1.html sau puteti lectura cartea Legile lui Zamolxe, aparuta la editura Deceneu.

Va invitam totodata sa cititi invataturile pline de intelepciune si cunoastere ale stramosilor nostri daci, sa cititi legile lui Zamolxe. In cuvintele arhaice dacice se ascund chiar misterele lumii si ale vietii. Haideti sa invatam din secretele unei civilizatii stravechi, civilizatie in sanul careia ne-am nascut si din care ne-am tras cu totii venele. Haideti sa descifram tainele unui cod stravechi de autodescoperire.

Remer Ra: LEGILE LUI ZAMOLXE

* "Dincolo de curgerea timpului si de cugetarea zeilor, este Focul cel Viu si Vesnic, din care vin toate si prin care fiinteaza toate cele ce sunt. Totul si nimicul sunt suflarea Sa, golul si plinul sunt mainile Sale, miscarea si nemiscarea sunt picioarele Sale, nicaieri si peste tot este mijlocul Sau, iar chipul Sau este lumina. Nimic nu este faptuit fara de lumina si tot ce vine din lumina prinde viata si ia faptura.
* Fii ca muntele cel semet si ridica a ta lumina mai presus de cele ce te inconjoara. Nu uita ca aceiasi pasi ii faci in varful muntelui ca si in josul sau, acelasi aer este sus ca si jos, la fel creste copacul in varf de munte ca si in josul sau, la fel lumineaza soarele piscul cel semet ca si pamantul cel neted.
Pagina: 1 2 3 Pagina urmatoare »
Acest articol poate fi preluat daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului: Secretele spiritualitatii dacice: Legile sacre ale lui Zamolxe

Discutii asupra articolului "Secretele spiritualitatii dacice: Legile sacre ale lui Zamolxe":

Opinia cititorilor nostri este importanta pentru noi, Garbo incurajand publicarea comentariilor voastre. Pe site urmeaza sa isi gaseasca locul numai comentariile pertinente, on-topic, prezentate intr-un limbaj civilizat, fara atacuri la persoane / institutii. Ne rezervam dreptul de a elimina orice comentariu care nu corespunde acestor principii, precum si de a restrictiona accesul la comentarii utilizatorilor care comit abuzuri grave sau repetate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu