Amigdalina
(vitamina
B17), un leac
pentru cancer,
blocat de
magnaţii din
industria
farmaceutică
Cancerul
şi-ar putea
găsi leacul în
consumarea
unor alimente
care conţin
amigdalină.
Vitamina B17
nu doar că
previne
apariţia
bolii, ci
chiar ajută la
tratarea
pacienţilor
suferinzi. Cu
toate acestea,
industria
farmaceutică,
direct
interesată
să-şi vândă
produsele,
continuă să
nege
calităţile
vindecătoare
ale
amigdalinei Un
documentar
realizat în
urmă cu
aproape 40 de
ani prezintă o
ipoteză
uluitoare,
potrivit
căreia
cancerul ar
putea fi
tratat extrem
de uşor, cu
ajutorul
vitaminei B17.
Conform
dezvăluirilor
prezentate în
material,
crunta boală,
pe care nimeni
şi nimic nu
reuşeşte să o
combată de
zeci de ani,
nu ar
reprezenta
decât "o boală
a
deficienţei",
ce apare la
persoanele al
căror organism
suferă de o
lipsă a
amigdalinei
(vitamina
B17). Deşi o
asemena
descoperire ar
duce la
salvarea a
milioane de
vieţi anual,
realizatorii
filmului
susţin că
asociaţiile
medicale şi
companiile
farmaceutice
ţin secret
acest lucru şi
resping cu
orice preţ
promovarea
acestui leac,
care le-ar
atrage,
practic,
falimentul.
Pentru a
dovedi această
ipoteză,
documentarul
realizat de
către
americanul G.
Edward
Griffin, în
1974, prezintă
mai multe
cazuri de
persoane
bolnave de
cancer care
s-au vindecat
după ce au
urmat un
tratament cu
amigdalină,
precum şi
mărturii ale
unor medici
care au
folosit
această metodă
pentru
tratarea
bolnavilor.Companiile farmaceutice au blocat "elixirul"
Instituţiile medicale şi farmaceutice au numit filmul drept o fraudă şi o şarlatanie, dar, în ciuda acestui fapt, medicii au continuat să utilizeze noul "elixir", dovedind utilitatea medicamentului. S-a trecut imediat la intimidarea curanţilor, s-au confiscat filme şi cărţi ce promovau noul leac şi chiar au fost arestate persoanele care organizau manifestaţii publice pentru promovarea miraculosului medicament. Acest tip de tratament a fost astfel abandonat de către majoritatea medicilor. Cu toate acestea, deşi în multe locuri este considerată o metodă neconvenţională, vindecarea cancerului cu vitamina B17 este posibilă în prezent în clinici din ţări precum Marea Britanie, Germania, Mexic sau Elveţia.
Descoperire veche de 5000 de ani
Potrivit documentarului, cancerul apare la persoanele cu deficit de amigdalină (vitamina B17), fiind asemănător, din acest punct de vedere, bolilor precum scorbutul (deficit de vitamia C), sau pellagra (deficit de vitamina B3). Vitamina B17 este o vitamină mai puţin cunoscută la ora actuală, însă ea a fost descoperită cu mai bine de 5000 de ani în urmă, fiind folosită de către egipteni şi de către locuitorii Chinei Antice, care au numit-o amigdalină deoarece era extrasă din migdalele amare. Elixirurile făcute pe baza amigdalinei erau consumate în special pentru menţinerea sănătăţii, fiind cunoscute efectele detoxifiante ale acesteia. Amigdalina a fost folosită ulterior de greci şi romani în scopuri terapeutice, iar în zilele noastre, unele triburi de indieni îşi prepară diverse băuturi din sâmburi de fructe care conţin amigdalină. Ca structură chimică, vitamina B17 este o combinaţie a două molecule de glucoză, una de benzaldehidă şi una de acid cianhidric, iar în reţetele medicale amigdalina e cunoscută sub numele de nitrilozidă. Vitamina poate fi folosită şi în scop terapeutic, nu doar profilactic.
Cum poate ajuta vitamina B17
Potrivit medicilor, carenţa de vitamină B17 poate cauza depresie şi insomnie, anorexie, oboseală şi uscarea pielii. De asemenea, excesul de vitamina B17 poate duce la intoxicaţii. Astfel, se recomandă folosirea acesteia în doze optime, de 50-100 de mg pe zi în cazul copiilor, 50-200 mg pentru adulţi şi între 1 şi 2 grame zilnic în cazul bolnavilor de cancer. În natură, vitamina B17 se găseşte în sâmburii de caise, cireşe, migdale, piersici, prune, în seminţele merelor, perelor şi gutuilor, în legume precum mazărea, fasolea, conopida, varza, broccoli, spanac, ceapă sau vinete. De asemenea, vitamina mai poate fi găsită în stare naturală în cereale, în scoarţa de mălin sau în frunze de gutui, prun, cais, cireş, vişin sau piersic. Sâmburii de caise conţin cea mai mare cantitate de amigdalină. Doza recomandată este de doar 8-9 sâmburi pe zi, deoarece, în cantitate mai mare pot deveni toxici pentru organism. Pe de altă parte, consumul de antibiotice, alcoolul şi cafeaua, reduc foarte mult acţiunile amigdalinei în organism.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu